SKŁADNIKI:
- budyń waniliowy - 1 opakowanie
- mleko - 375 ml
- cukier - 4 łyżki
- naturalna esencja waniliowa - 1 łyżeczka
- masło - 130 g
PRZYGOTOWANIE:
- Podałam proporcje do zastosowania w przypadku budyniu na 0,5 litra mleka, do którego zgodnie z informacją na opakowania dodać należy 2 łyżki cukru.
- Budyń przygotuj wg. instrukcji na opakowaniu, dodaj jednak mniej mleka (375 ml) i o 2 łyżki więcej cukru. Najlepiej zrobić to dzień przed przygotowywaniem kremu, aby budyń zupełnie ostygł. Pozostaw go w temperaturze pokojowej.
- W misce ucieraj masło również w temperaturze pokojowej z esencją waniliową. Ma być kremowe i lekkie.
- Gdy masło jest już ubite, stale miksując dodawaj po łyżce budyniu. Każdą kolejną porcję budyniu dodawaj dopiero, gdy poprzednia jest już dokładnie zmiksowana na gładką masę. W razie konieczności dodaj więcej cukru (na tym etapie- pudru), do smaku.
- Gotowym kremem napełnij np. spód tarty. Uwaga, po schłodzeniu krem stanie się sztywniejszy.
Darmowy hosting zapewnia PRV.PL